Saltar apartados

ACTIVITATS

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

21/03/2017
NOVETAT

II EDICIÓ DEL MÀSTER UNIVERSITARI EN DRET DE DANYS. IMPARTICIÓ INTENSIVA GENER-MARÇ 2018. CONVALIDACIÓ PARCIAL (18 ECTS) AMB MÀSTER DE L'ADVOCACIA.

08/06/2017
ULTIMES INCIDÈNCIES EN EL DRET DE FAMÍLIA

Aquest curs té per finalitat analitzar, en l'essencial, les últimes incidències en el Dret de Família des d'una perspectiva eminentment pràctica. En particular, les repercussions de la declaració d'inconstitucionalitat de la diferent legislació autonòmica valenciana. Així mateix, de la problemàtica, entre altres qüestions, de les tècniques de reproducció assistida i maternitat subrogada; aliments a fills majors d'edat; interès del menor en situacions de violència de gènere. A tal fi s'han reunit acreditats professionals en els diferents sectors a estudi.

08/03/2016
COORDINACIÓ I PARTICIPACIÓ DEL DEPARTAMENT DE DRET CIVIL EN EL MÒDUL DE DRETS D'AUTOR 2016 DEL MAGISTER LUCENTINUS

Com és habitual, aquest Departament de Dret Civil ha organizat i impartit docència en el Mòdul de drets d'autor del Magister Lucentinus.

18/01/2017
JORNADA SOBRE RESPONSABILITAT CIVIL MÈDICA

Dijous que ve 26 de gener se celebrarà una Jornada sobre responsabilitat civil sanitària en la qual intervindran destacats especialistes d'aquest sector jurídic.

20/01/2017
LA UA PARTICIPA EN L'ÚNIC PROGRAMA DE DOCTORAT SUBVENCIONAT PER LA UNIÓ EUROPEA EN MATÈRIA DE PROPIETAT INTEL·LECTUAL

El Magister Lvcentinvs, Master en Propietat Industrial i Intel·lectual de la Universitat d'Alacant, inicia aquest 2017 una nova etapa amb la seua participació en el Doctorat Europeu "EIPIN Innovation Society", primer i únic programa de doctorat subvencionat per la Unió Europea en matèria de propietat intel·lectual que parteix de la Xarxa Europea d'Instituts de propietat intel·lectual (EIPIN).

El programa “EIPIN Innovation Society”, projecte de la Xarxa de Formació Innovadora Marie Skodowska Curie finançat per la Unió Europea, estableix així un doctorat conjunt en el qual participen, a més de la Universitat d'Alacant, les universitats de Londres, Maastricht, Estrasburg i Augsburg.

10/10/2016
COORDINACIÓ I PARTICIPACIÓ EN MÀSTER UNIVERSITARI EN DRET DE DANYS

El Departament organitza i intervé en la docència del Màster Univeristario en Dret de Danys conforme al calendari adjunt:

Assignatura 36300 Fonament i delimitació del Dret de Danys

Assignatura 36304 Responsabilitat civil professional

Assignatura 36305 Responsabilitat civil derivada dels danys causats per coses i serveis

 

06/11/2015
CONFERÈNCIA DEL DIRECTOR GENERAL DELS REGISTRES I DEL NOTARIAT

El passat dia 27 d'octubre va tenir lloc, en la Sala de graus "Rector Ramón Martín Mateo", de la Facultat de Dret, la conferència a càrrec Sr Director General dels Registres i del Notariat D. Javier Gómez Gálligo sobre: "Control de transparència i no abusividad dels préstecs hipotecaris".

Aquesta activitat va ser organitzada a l'empara de la Càtedra Bienvenido Oliver, adscrita al Departament de Dret Civil d'aquesta Universitat la qual va ser creada amb la finalitat de promoure el dret immobiliari.

15/04/2015
L'OAMI I LA UNIVERSITAT D'ALACANT SIGNEN UN ACORD PER A PARTICIPAR EN UN PROGRAMA DE PRÀCTIQUES EN MATÈRIA DE PROPIETAT INTEL·LECTUAL

La Universitat d'Alacant, UA, i l'Oficina de l'Harmonització del Mercat Interior, OAMI, van subscriure el passat dia 1 d'abril un memoràndum d'enteniment que els permetrà col·laborar en sensibilització i formació en matèria de propietat industrial i intel·lectual, dins del marc del Segell Panaeuropeo (Pa European Seal).

05/11/2014
ACTE D'OBERTURA DEL CURS 2014-15 DE LA CÀTEDRA BIENVENIDO OLIVER

El pròxim dia 7 de novembre tindrà lloc, en la sala multimèdia de l'edifici de Rectorat de la Universitat d'Alacant, l'acte d'obertura del curs 2014-15 de la Càtedra Bienvenido Oliver, adscrita al Departament de Dret Civil d'aquesta Universitat i creada amb la finalitat de promoure el dret immobiliari. En aquest acte participaran destacats membres de la Sala Civil del Tribunal Suprem.

16/10/2014
JORNADA ALADDA

Els dies 17 i 18 d'octubre l'Associació Literària i Artística per a la Defensa del Dret d'Autor (ALADDA) farà la seua Jornada anual d'Estudi i Assemblea General 2014 en la Universitat d'Alacant, en l'organització ha participat el Departament de Dret Civil.

22/09/2014
PROJECTES NACIONALS DE R+D DEL MICINN CONCEDITS I EN CURS DE DESENVOLUPAMENT

 

 

  • PROBLEMÀTICA ACTUAL DE LA TUTELA CIVIL DAVANT LA VULNERACIÓ DELS DRETS DE PROPIETAT INDUSTRIAL I INTEL·LECTUAL. PARTICULARITATS EN L'ENTORN DIGITAL  (Referència:  DER2013-41931-P; 1/1/2014 - 31/12/2016)

      

  • NOVES PERSPECTIVES DE LA RESPONSABILITAT CIVIL EN EL DRET DE FAMÍLIA (Referència:  DER2009-11267; 1/1/2010 - 31/12/2012)

 

  • L'IMPACTE DE LES NOVES TECNOLOGIES EN LA PROPIETAT INTEL·LECTUAL (Referència:  SEJ2005-08909;   31/12/2005 - 31/12/2008 )

   

 

27/06/2014
PROBLEMÀTICA ACTUAL DEL DRET DE FAMÍLIA VALENCIÀ

En aquest curs, que té la presència d'acreditats especialistes i pràctics del Dret, s'analitzen les qüestions principals que planteja la interpretació i aplicació de la legislació civil valenciana en matèria de família, i ofereix una visió el més completa possible d'aquelles qüestions que per la seua projecció pràctica o per la seua complexitat tenen especial interès, com la custòdia compartida, l'atribució de l'ús de l'habitatge familiar, la compensació del treball per a la casa, el pacte de convivència familiar, la problemàtica de les unions de fet i, en general, els  problemes i reptes principals que plantegen al Dret els nous models de família. El curs és una excel·lent oportunitat per a tenir una visió global de la problemàtica actual del Dret de família valencià i les solucions que s'hi proposen i apliquen.

27/06/2014
QÜESTIONS ACTUALS SOBRE ELS PRODUCTES FINANCERS COMPLEXOS

El curs «Qüestions actuals dels productes financers complexos: nul·litat contractual i altres mitjans de protecció» pretén oferir una visió clara, senzilla i actualitzada d'un dels grans temes litigiosos del nostre temps, d'enorme repercussió social i de diària presència en els mitjans de comunicació. Swaps, clips, participacions preferents, hipoteques multidivises, clàusula sòl en hipoteques, etc, són figures jurídiques la comercialització de les quals per les entitats bancàries està sent objecte de gran nombre de demandes davant els tribunals i és preponderant el paper dels remeis clàssics del Dret Civil (anul·lació del contracte amb la consegüent restitució de les prestacions, entre d'altres) en la protecció del contractant més feble, siga o no consumidor.

25/07/2013
CURS SOBRE DRET PRIVAT I INTERNET

El curs de Dret Privat i Internet pretén oferir una visió clara i senzilla d'alguns dels temes relacionats amb les noves tecnologies que més preocupen avui als professionals del Dret. Per a aquests hem reunit un selecte grup d'acadèmics i professionals que, en cadascuna de les jornades en les quals es desenvoluparà el curs, abordaran la problemàtica de la contractació electrònica, la responsabilitat civil per la difusió de continguts il·lícits i la protecció de la privadesa i les dades personals en Internet.

12/07/2013
CURS SOBRE PROPIETAT HORITZONTAL I LA SEUA PROBLEMÀTICA ACTUAL

La finalitat pretesa en aquest curs és la de posar en relleu aquells aspectes de propietat horitzontal que en l'actualitat poden presentar major interès, siga per la seua novetat, projecció pràctica o complexitat. A aquest efecte s'ha comptat amb acreditats especialistes en la matèria i rellevants juzgadores, inclosos membres de la Sala Civil del Tribunal Suprem. És doncs una oportunitat excepcional per a tots aquells interessats en aquest sector normatiu.

24/07/2012
La Universitat d'Alacant albergarà la biblioteca personal de Manuel Albaladejo

Les dependències del departament de Dret Civil, on s'albergarà el llegat, porten el nom de l'insigne jurista

 

04/04/2012
III JORNADA DE PROPIETAT INTEL·LECTUAL

El passat 27 d'abril  van tenir lloc  les III Jornades de Propietat Intel·lectual, en aquesta ocasió, sota el títol de "Digitalització i obres literàries: problemes i solucions".

Aquestes Jornades van ser organitzades conjuntament pel Magister Lucentinus i el Departament de Dret Civil, a l'empara de la Càtedra Unesco de Drets d'Autor.

S'expedirà certificació a qui la sol·licite.

 

L'assistència és lliure limitada a l'aforament del local.

S'expedirà certificació a qui la sol·licite.

01/09/2011
LLIURAMENT DE DIPLOMES

Ja es poden retirar de la Secretaria del Departament (1a planta de la Facultat de Dret) els diplomes dels cursos següents:

  • III Jornades de Propietat Intel·lectual
  • Curs: "Dret de Família i Registre de la Propietat"
  • Curse "Els Béns Immobles i la Regulació Jurídica de la Hipoteca"
  • Curs: "Regulació Legal de la Hipoteca"
  • Jornades: "I Jornades Internacionals sobre Propietat Intel·lectual i Noves Tecnologies"

Departament de Dret Civil


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464