Saltar apartados

ACTIVITATS


NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

01/07/2021
NOU MÀSTER EN DRET DE LA SOCIETAT DIGITAL

El Departament de dret civil ha posat en marxa el Nou Màster en Dret de la Societat Digital amb l'objectiu de formar professionals especialitzats per a afrontar els reptes que les noves tecnologíes plantegen en els diferents àmbits del Dret.

El Màster aborda des d'una pespectiva multidisciplinària qüestions com la protecció de dades personals, ciberseguretat, ciberdelinqüència, intel·ligència artificial i el nous reptes que planteja la condución autònoma entre moltes altres qüestions.

07/07/2021
II EDICIÓ DEL TÍTOL D'EXPERT EN GESTIÓ I INTERMEDIACIÓ IMMOBILIÀRIA

El curso de Experto en Gestión e Intermediación Inmobiliaria es un título de postgrado de 200 horas (20 créditos ECTS) co-organizado por el Departamento de Derecho Civil de la Universidad de Alicante y el Colegio Oficial de Agentes de la Propiedad Inmobiliaria de Alicante (COAPI) con la finalidad de ofrecer una actividad formativa de excelencia en la materia. A través de este programa, se cubre el vacío de oferta formativa superior en este sector en la Comunidad Valenciana, en la que actualmente no existe ningún curso de estas característica.

07/07/2021
DRET I NORMATIVES EN XARXES SOCIALS I PLATAFORMES ONLINE

Aquest curs pretén analitzar els problemes relacionats amb els menors d'edat, l'ús de les dades de caràcter personal dels usuaris, la regulació dels contractes relatius a habitatges d'ús turístic i les garanties dels consumidors. En objectiu principal que els estudiants adquirisquen un conocimieto especialitzat i actual acerta de les qüestions objecte del mateix punt des del punt de vista teòric com a pràctic.

Informació general de preinscripció i matrícula

Preinscripció

02/06/2021
VI EDICIÓ DEL MÀSTER UNIVERSITARI EN DRET DE DANYS

Ja aquesta obert el primer termini de preinscripció per a la VI edició del Màster Universitari en Dret de Danys.

Com en anys anteriors aquest Màster s'ofereix amb l'opció de convalidar 18 crèdits a aquells interessats que hagen cursprimerprimerat el Màster de l'advocacia o bé estigueren cursant el segon anys de mateix en la Universitat d'Alacant. En el següent enllaç podeu trobar tota la informació necesria per a la preinscripció i matrícula.

https://web.ua.es/es/masteres/derecho-de-danyos/

Afanya't no et quedes sense la teua plaça||

03/11/2020
I CONGRÉS INTERNACIONAL SOBRE DRET DE FAMÍLIA I TÈCNIQUES DE REPRODUCCIÓ ASSISTIDA

El Departament de Dret Civil celebrarà els pròxims dies 12 i 13 de novembre de 2020 l'I Congrés Internacional sobre Dret de família i tècniques de reproducció assistida, en ell participaran acreditats especialistes en matèria jurídica i mèdica, tant nacionals com intenacionales.

El Congrés es realitzarà en modalitat online.

Inscripció gratuíta en:https://forms.gle/3qoYt19wtiVhBsGR6

27/10/2020
CONGRÉS INTERNACIONAL SOBRE CONTRACTACIÓ EN LÍNIA I PROTECCIÓ DEL CONSUMIDOR EN EL MERCAT ÚNIC DIGITAL

El Departament de Dret Civil celebrarà els pròxims dies 5 i 6 de novembre de 2020 un Congrés Internacional sobre "Contractació en línia i protecció del consumidor en el Mercat Únic Digital", el qual es realitzarà en modalitat online. En ell participaran acreditats especialistes del sector, tant nacionals com intenacionales.

Inscripció gratuíta en: https://forms.gle/NhgeCofz2CEhKzgf7

13/10/2020
CONGRÉS INTERNACIONAL. PROPIETAT INTEL·LECTUAL, ACCÉS A CONTINGUTS I MERCAT ÚNIC DIGITAL

El Departament de Dret Civil celebrarà els pròxim dies 15 i 16 d'octubre de 2020 un Congrés Internacional sobre "Propietat intel·lectual, accés a continguts i mercat únic digital", el qual es realitzarà en modalitat online. En ell participaran acreditats especialistes del sector tant nacionals com intenacionales.

Inscripció en: https://forms.gle/kgMEfXEQ1gVR5xbv5

12/03/2020
JORNADA TECNOLOGIA DE CADENA DE BLOCS EN LA CONTRACTACIÓ, PROPIETAT, PRIVACITAT I ECONOMIA.

A causa dels greus esdeveniments de salut pública que ens envolten, el comitè organitzador de la Jornada ha decidit ajornar-la al mes de maig. La data es concretarà pròximament.

La Càtedra de Dret immobiliari registral "Benvingut Oliver", codirigida pel Col·legi de registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles d'Espanya i el Departament de Dret civil, celebrarà el pròxim dia 14 de maig de 2020 una jornada sobre Tecnologia Blockchain en la contractació, propietat, privacitat i economia.

Inscripcions en: https://forms.gle/uF7FYZzmNzbqsQj29

12/03/2020
JORNADA RESPONSABILITAT CIVIL DAVANT LA ROBÒTICA I LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL

A causa dels greus esdeveniments de salut pública que ens envolta, el Comitè organitzador de la Jornada, ha decidit ajornar la realització de la mateixa al mes de maig. Pròximament es concretarà la data.

El Departament de Dret Civil celebrarà el pròxim dia 29 de maig de 2020 una jornada sobre "Responsabilitat civil davant la robòtica i la intel·ligència artificiall", que tindrà lloc en el saló de graus Rector Martín Mateo de la Facultat de Dret. Hi participaran acreditats especialistes del sector.

Inscripcions en: https://forms.gle/cdFAKx4Zi6SZThaz9

18/09/2019
JORNADA DE PROTECCIÓ DE DADES I GARANTIA DELS DRETS EN L'ENTORN DIGITAL

El Departament de Dret Civil, celebrarà els pròxims dies 10 i 11 d'octubre unes jornades sobre "Protecció de dades i garantia dels drets en l'entorn digital", en les quals participaran acreditats especialistes del sector. Aquesta activitat s'emmarca en el Projecte de recerca per a grups d'excel·lència PROMETEU 2018/088 "Mercat únic digital per a Europa: Aspectes de Dret privat" finançat per la Consellería d'Educació, Recerca, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana.

Per a inscripcions poden fer-ho mitjançant el següent FORMULARI

23/05/2019
EL DEPARTAMENT DE DRET CIVIL ÉS CONSIDERAT PER EL MUNDO COM UN DELS GRUPS DE RECERCA D'ÈXIT NACIONAL

El periòdic nacional El Mundo ha seleccionat al Departament de Dret Civil com a grup de recerca d'èxit entre totes les branques del saber, a causa de la seua extensa trajectòria científica reflectida en l'actualitat en el desenvolupament de quatre projectes de recerca, entre els quals destaca el prestigiós programa PROMETEU que finança projectes de grups de recerca d'excel·lència.

23/05/2019
CELEBRACIÓ DE LES JORNADES SOBRE ALLOTJAMENT I TURISME A l'EMPARA DE LA CÀTEDRA BENVINGUT OLIVER

El passat dia 17 de maig van concloure amb gran èxit d'assistència les jornades titulades "Allotjament i turisme: problemàtica actual dels habitatges d'ús turístic", en les quals van participar prestigiosos acadèmics, registradors, advocats i magistrats del Tribunal Suprem. D'aquesta manera, la Càtedra Benvingut Oliver, codirigida pel Col·legi Nacional de Registradors i el Departament de Dret civil, continua desenvolupant la seua labor en favor de l'estudi de les qüestions de major actualitat que planteja el Dret immobiliari i registral.

11/04/2019
JORNADA ALLOTJAMENT I TURISME: PROBLEMÀTICA ACTUAL DELS HABITATGES D'ÚS TURÍSTIC
La Càtedra de Dret immobiliari registral "Benvingut Oliver", codirigida pel Col·legi de registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles d'Espanya i el Departament de Dret civil, celebrarà els pròxims dies 16 i 17 de maig de 2019 unes jornades sobre una matèria de gran actualitat: "Allotjament i turisme: problemàtica actual dels habitatges d'ús turístic".

 

12/02/2019
DISTINCIÓ COL·LEGI NACIONAL DE REGISTRADORS

El passat dia 6 de febrer, el Col·legi de Registradors d'Espanya va concedir al Catedràtic de Dret civil de la Universitat d'Alacant, Juan Antonio Moreno Martínez, una placa com a reconeixement per la seua labor científica i acadèmica en l'àmbit del Dret immobiliari i registral. L'acte va tenir lloc a Madrid i va ser presidit per la ministra de Justícia, Dolores Delgado, qui va lliurar la distinció a Juan Antonio Moreno.

L'estudi del Dret immobiliari i registral ve desenvolupant-se i impulsant-se des del Departament de Dret civil, dirigit per Juan Antonio Moreno, per mitjà de la Càtedra Benvingut Oliver, des de la qual s'organitzen i celebren, en col·laboració amb el Col·legi de Registradors, congressos i conferències dedicades a l'anàlisi de les qüestions actuals que planteja la matèria.

Enllaç a la notícia del Col·legi de Registradors: http://www.registradores.org/el-colegio-de-registradores-entrega-sus-medallas-de-honor-2/

05/10/2018
CONCESSIÓ DEL PROMETEU 2018. Projecte de recerca per a grups d'excel·lència

El grup de recerca del Departament de Dret Civil ha sigut beneficiari d'un projecte d'invetigación del prestigiós programa PROMETEU, finançat per la Consellería d'educació recerca, cultura i esport de la Generalitat Valenciana, per a l'estudi del "Mercat únic digital per Europa: Aspectes de Dret Privat" durant el període 2018-2021.

16/07/2018
EL DIARI ABC INCLOU Al GRUP DE RECERCA DE PROPIETAT INTEL·LECTUAL EN EL SEU ESPECIAL DE R+D+i

El diari ABC ha inclòs en la seua Especial R+D+i de 21 de maig de 2018 un reportatge sobre la labor realitzada i els avanços aconseguits pel grup de recerca de propietat intel·lectual, conformat en la seua majoria per investigadors del Departament de Dret civil de la Universitat d'Alacant, com a referent nacional en la recerca d'aquesta matèria.

20/01/2017
LA UA PARTICIPA EN L'ÚNIC PROGRAMA DE DOCTORAT SUBVENCIONAT PER LA UNIÓ EUROPEA EN MATÈRIA DE PROPIETAT INTEL·LECTUAL

El Magister Lvcentinvs, Master en Propietat Industrial i Intel·lectual de la Universitat d'Alacant, inicia aquest 2017 una nova etapa amb la seua participació en el Doctorat Europeu "EIPIN Innovation Society", primer i únic programa de doctorat subvencionat per la Unió Europea en matèria de propietat intel·lectual que parteix de la Xarxa Europea d'Instituts de propietat intel·lectual (EIPIN).

El programa “EIPIN Innovation Society”, projecte de la Xarxa de Formació Innovadora Marie Skodowska Curie finançat per la Unió Europea, estableix així un doctorat conjunt en el qual participen, a més de la Universitat d'Alacant, les universitats de Londres, Maastricht, Estrasburg i Augsburg.

22/09/2014
PROJECTES NACIONALS DE R+D DEL MICINN CONCEDITS I EN CURS DE DESENVOLUPAMENT

 

  • EINES JURÍDIQUES PER A AFAVORIR L'ACCÉS A CONTINGUTS PROTEGITS PER DRETS DE PROPIETAT INTEL·LECTUAL EN EL MERCAT ÚNIC DIGITAL. (Referència: DER2017-86393-R; 01/01/2018-31/12/2020)
  • ARMONIZACIÓN DEL DERECHO DE FAMILIA DERIVADO DE LAS TÉCNICAS DE REPRODUCCIÓN HUMANA ASISTIDA. (Referéncia: DER2017-85756-P; 01/01/2018-31-12-2020)

 

  • PROBLEMÀTICA ACTUAL DE LA TUTELA CIVIL DAVANT LA VULNERACIÓ DELS DRETS DE PROPIETAT INDUSTRIAL I INTEL·LECTUAL. PARTICULARITATS EN L'ENTORN DIGITAL  (Referència:  DER2013-41931-P; 1/1/2014 - 31/12/2016)

      

  • NOVES PERSPECTIVES DE LA RESPONSABILITAT CIVIL EN EL DRET DE FAMÍLIA (Referència:  DER2009-11267; 1/1/2010 - 31/12/2012)

 

  • L'IMPACTE DE LES NOVES TECNOLOGIES EN LA PROPIETAT INTEL·LECTUAL (Referència:  SEJ2005-08909; 31/12/2005 - 31/12/2008)

   

 

24/07/2012
La Universitat d'Alacant albergarà la biblioteca personal de Manuel Albaladejo

Les dependències del departament de Dret Civil, on s'albergarà el llegat, porten el nom de l'insigne jurista

 

Departament de Dret Civil


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464